Üdvözöljük a Pitypang Óvoda Önkormányzati oldalán!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

!

 Nálunk járt a Télapó

Mint minden évben, idén is eljött hozzánk a Télapó! Óriási putonyában hozta el az ajándékokat és kis barátját, a Sünit! Ezzekkel a képekkel kívánunk boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek! Klikk a képre!


Itt van az ősz, itt van újra

A 2105-16-os nevelési év már teljes egészében a ZÖLD ÓVODA nevelési program keretében zajlik, ami nagyon sok hagyományt és több új elemet is hordoz magában. Az őszi programok közül mutatunk be néhányat a következő képeken, ahol a kis pitypangok erdőben jártak, diót vertek, almát szedtek, savanyúságot készítettek és a szelektív hulladékgyűjtés szabájaival is ismerkedte. Klikk a képre több fotóért.


Mi terem az oviban?

 Pitypang ovisok műsora

NEMZEDÉKEK NAPJA

2014. szeptember 27. 


Kirándulás Budapesten

Az utolsó és első kirándulás emlékére!

Hát eljött az utolsó együtt töltött óvodás nap. Most volt rajtatok utoljára a pitypangos póló.
Ez volt az utolsó kirándulásunk. De az első olyan kirándulásotok, amikor anya, apa nélkül elmentetek a faluból. Számotokra nem idegen, de nem a szüleitek fogták a kezeteket és vezettek keresztül- kasul Budapesten. Mikor megálmodtam ezt a kirándulást, én már tudtam, hogy szófogadó, viselkedni tudó, kíváncsi gyerekekkel fogunk menni . Elárulom nektek, a tanító nénik is azt mondták, nagyon elégedettek voltak veletek.
Szüleitekkel, ha végig nézitek a képeket, meséljétek el melyik hol készült és mindent, ami eszetekbe jut a képek láttán. Tudom nagyon elfáradtatok, de a vonaton visszafelé a kis fáradt szemetek hálás csillogását, amit a sok élményért kaptunk tőletek,
soha nem fogja elfelejteni: Inci néni, Irénke néni, Melinda néni és én, Éva néni


 


A Pitypang Óvoda évzáró műsoraGyereknapi zsongás

 

 


 

Lebilincselő délelőtt az oviban

 


Cirkuszban jártunk!

2014. április 11-én az Önök jóvoltából az óvoda apraja-nagyja ellátogathatott a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című előadására, amit részben a Valentin Bál bevételéből és a felajánlott adó 1%-ból fedeztünk.
Ezúton is köszönjük a sok támogatást!
Az Apaj Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület

További fényképekért látogasson el az ovi Facebook oldalára!


Az ovisok műsora a
jótékonysági Valentin BálonVidám farsangi mulatság

Farsang van,farsang van!
Járjuk a táncot gyorsabban!
Fergeteges ez a bál,
még a ház is muzsikál!

Megkezdődött az óvodában a szelektív szemétgyűjtés!
Óvodai életképek
2014. január 16.December az oviban

Eljött végre a december, ezt a hónapot, gyerek és felnőtt is várja. Szent Miklós napján Télapó ellátogatott hozzánk, az óvodába. A szokásos módon köszöntötték a Méhecske és Katica csoport gyerekei.
A dömsödi ovitól - egy szülő segítségével, a TESCO GLOBÁL Zrt.-től - Orosz Lajosné, Marika néni jóvoltából, nagyon sok édességet kaptunk. Így minden kisgyereket Mikulás naptól karácsonyig reggelenként kis meglepetés várt.
Az idei karácsony sok mindenben más volt az előző évekhez képest.
Polgármester úr határozata alapján, miszerint az óvodai költségvetésben megmaradó összeget az óvodára kell fordítani, az óvoda 350 000 Ft-ot játékra, és 150 000 Ft-ot foglalkozási eszközökre fordítható összeget kapott.
Azért, hogy az ünnep még hangulatosabb legyen, Nagyné Katus Gabriella fenyőfát adományozott az óvodának. Köszönjük!
Így a kellemes illat és az ajándék adva volt. Polgármester úr kérésére a nyilvános esti ünneplésre minden készen állt, rajtunk volt a sor. Itt szeretnék köszönetet mondani azoknak a szülőknek, mindkét csoportban, akik vették a fáradságot és már gyógyulófélben lévő gyerekeiket behozták a műsorra! Ezúton köszönjük a közreműködést Móricz Melindának, aki szép furulyajátékával emelte a program színvonalát. Szülők visszajelzése alapján és a mi véleményünk szerint is, nagyon ügyesek voltak a gyerekek.
A titokban becsempészett ajándékok láttán, a harmincegynéhány gyerek meglepett sóhaja és szemükben a csomagbontás közbeni öröm mindent elmondott! Melinda néni és Andi néni leleményességének köszönhetően, még névre szóló ajándék is jutott mindenkinek! Köszönjük!


Éva néni


Kirándulás a szigetbecsei Tőzike tanösvényre

Gyönyörű őszi napsütésben 2013. október 22-én az apaji óvoda mindkét csoportja autóbusz kiránduláson vett részt. Mit láttunk, hogy éreztük magunkat? – ezt elmesélik a képek.
A busz költségét az „Az Apaji Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület” fizette.
Köszönjük:

Pitypang óvoda gyermekei és dolgozói

(A fotókat le lehet menteni az óvoda Facebook oldaláról!)


Óvodai Évzáró Ünnepség
és Búcsú

"De jó is volt ide járni!
Mennyi öröm várt itt ránk!
Sok-sok mese, nóta, játék,
Pitypangos szép világ.

Kicsik voltunk, nagyok lettünk,
Hívogat az iskola,
De téged, Ildikó néni és szép óvodának,
Nem felejtünk el soha."Mint, minden évben most is betekintést nyerhettünk abba, hogy mennyi mindent tanultak a gyerekek a 2012/2013-as nevelési évben az óvodai foglalkozásokon. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki bátran kiállt a színpadra; táncoltak, énekeltek és verset mondtak mindannyiunk legnagyobb örömére. Ezt követően a nagycsoportosoktól elbúcsúztak a kisebbek, az óvó nénik, dadus nénik is; hiszen ők szeptembertől már iskolások lesznek. A gyerekek kis tarisznyákat és hasznos ajándékokat kaptak útravalóul a szülői munkaközösségtől és Orosz Lajosné Marikától is. Majd a Tavaszváró Nyugdíjas Egyesület nevében Erzsike néni is átadta a meglepetéseket, amit ezúton is hálásan köszönünk nekik. Ezt követően Novák Pál Polgármester Úr is köszöntötte a búcsúzó ovisokat, majd mindenki Ildikó nénijéhez fordult és az elmúlt sok-sok év odaadó és lelkiismeretes munkáját megköszönve kívánt neki sok sikert és boldogságot. Endre Norbert az óvodai egyesület elnöke is köszönetet mondott és jókívánságait fejezte ki Gyökeresné Sándor Ildikónak a szülők és a gyerekek nevében.

Nem lehet szavakba foglalni azt a sok jót, amit Ildikó néni az óvodánkért és a gyerekeinkért tett, hiszen sok mindenre megtanította, terelgette és elhalmozta szeretetével a nála felcseperedő óvodásokat.

Köszönjük neked, jó egészséget, sok örömet kívánunk az életedhez!


Az Évzáró Ünnepségről készült videofelvétel megtekinthető:

 


Gyereknap az oviban

"Örüljetek gyerekek,
ez a nap a Tietek!
Ez a péntek egész más,
csupa móka, kacagás."

Az idei gyereknapi program alakmával az időjárás is nekünk kedvezett, ennek köszönhetően a szabadban tölthették a gyerekek azt a néhány órát, amit az önfeledt móka és kacagás jellemzett.

További fotókért kérjük, látogasson el az óvoda Facebook oldalára.


Anyák napi jótékonysági bál

A gyerekek ezúttal a Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület jótékonysági bálján csalhattak örömkönnyeket az édesanyák, a nagymamák és a dédnagymamák arcára.
Az óvó néniknek és dadus néniknek külön köszönjük, hogy ilyen kedves vereseket, dalokat tanítottak meg az apróságoknak.

Az ovisok műsorát a Diamond Dance formáció lendületes csapata követte, nekik ezúton is köszönjük, hogy ismét elfogadták a felkérésünket és elkápráztattak bennünket profi tánctudásukkal. Az anyukák legnagyobb örömére pedig a "kicsik" is megmutathatták mit is tanultak eddig a nagyoktól.

Ezúton szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, aki eljött az Anyák napi bálra, illetve felajánlásaival, társadalmi munkájával hozzájárult az egyesületünk jótékonysági báljának megvalósításához, így támogatva az óvodát!

A Méhecske csoport műsora:A Katica csoport műsora:


"24 órás" állatkerti kirándulás

A korábbi ígéretünknek eleget téve a Pitypang Óvoda gyermekei - a 24 órás vetélkedőn felajánlott összeg egy részéből - 2013. április 27-én, egy kellemes tavaszi napon, a gyerekek legnagyobb örömére ellátogathattak a Fővárosi Állatkertbe. A szülők, a testvérek is és még sokan mások kedvezményes részvételi díj ellenében részt vehettek a kiránduláson.

Az összes szervezőnek köszönjük a munkáját!

Íme, néhány kép a kirándulásról, további fotók az ovi Facebook oldalán találhatóak.A 24 órás vetélkedő
NYERTESEI!

"Tihanyi a visszhang
Apaji a pitypang
Előre törj, ne hátra
Többi csapat lapátra!
HAJRÁ!"A 24 órás vetélkedőn - igen szoros megmérettetés során - végül az óvoda csapatának sikerült felküzdenie magát a dobogó legfelső fokára. A győzelemnek köszönhetően a felajánlott 100 000 Ft-os támogatást a gyerekek legnagyobb örömére állatkerti látogatásra fordítjuk, amit a gyerekek nevében is hálásan köszönünk.

Ezúton szeretnénk megköszönni az összes csapattagunknak, akik részvételükkel segítették az óvoda egyesületének élre törését. Ez nem jöhetett volna létre, ha nincsenek a lelkes csapattag toborzók.
Továbbá köszönjük a 24 órás vetélkedő szervezőinek színvonalas és kitartó munkáját!

A visszavágón találkozunk!

Az Apaji Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület csapata


Farsang az oviban

Farsang napja eljött már,
kezdődik a jelmezbál,
zeneszóra vígan lép,
ring a tarka báli nép.

 


Megérkezett a Mikulás!

Csengő-csengő csingi-lingi

Csizma koppan odakinn.

Kopogtatnak: kopp-kopp-kopp

Nyissuk ki az ablakot.

Ni-ni a jó Mikulás,

Bizony ő az senki más.

 


Csalamádé ovis módra

 


Az ovisok szereplése az Idősek Világnapja alkalmából


Szőlőpréselés az oviban


Óvodai évzáró ünnepség

Biztos vagyok benne, hogy az évzáró ünnepségről mindenki meghatódva távozott. Akik eljöttek szem- és fültanúi lehettek, hogy milyen ügyesen és magabiztosan szavaltak és énekeltek a gyerekek. Persze ehhez kellettek az óvó nénik és a dadus nénik is. Ezúton is köszönjük nekik, hogy a gyerekeknek ennyi mindent megtanítottak.

Véget ér, most mese, játék,
vár reánk az iskola!
Óvó néni, Dadus néni,
nem feledünk el, soha!A nagycsoportos focisok utolsó ovis edzése

Elérkezett az utolsó fociedzés ideje, ezúttal Szilvi néni egy szülők vs. srácok mérkőzésre invitált bennünket. A meccs nagyon jó hangulatban telt, mindenki beleadott apait, anyait. A sok edzésnek és a kitartó edzői munkának köszönhetően természetesen a srácok győzedelmeskedtek. A sok labdakergetéstől a végén mindenki kellemesen elfáradt és megéhezett. Szilvi néninek ezúton is köszönjük, hogy lelkesen tanította focizni a fiúkat, és így hétről hétre egyre ügyesebbek lettek.Megérkezett a nyuszi!

Egyszer csak a nyuszika
Beszaladt az oviba.
Meglátták a gyerekek,
Mindenki őt kergette.
(Waldinger Ágnes)A Víz Világnapján készült az oviban

Tó vize, tó vize csupa nádszál,
Egy kacsa, két kacsa odamászkál.
Sej, haj, ezer kacsa bogarászik.
Reszket a tó vize, ki se látszik.


Ünnepi megemlékezésen vettek részt az ovisok

2012. március 15.

A Pitypang Óvodás gyerekek a közös apaji fáklyás felvonulás után együtt szerepelhettek a színpadon, ahol ügyesen mondtak verseket és énekeltek dalokat.

Apaj Község Ünnepi Megemlékezésének teljes műsora az alábbi gombra kattintva tekinthető meg, további információ a kezdőlapon.


Farsangi bál az oviban

Január 27-én délelőtt az oviban a gyerekek önfeledten szórakozhattak, táncolhattak, hiszen elérkezett a farsang ideje. A szuperhősök és a királylányok sem hiányozhattak a jelmezbálról. Na és persze a különböző versenyszámok sem, ahol a kicsik és nagyok összemérhették az ügyességüket és a gyorsaságukat. Végül Andi néni is részese lehetett egy kis tréfának.

A fotók az óvoda Facebook oldalán is megtekinthetők.


Hogy megy a foci srácok?

Szeptember óta töretlenül minden szerda délután találkoznak a fiúk az iskola tornatermében, ahol lelkesen rúgják a bőrt. Az első edzések óta nagyon sokat fejlődtek a srácok, egyre ügyesebben cseleznek és passzolnak.


Karácsonyi készülődés az oviban és a templomban

A karácsonyi ünnepséget megelőző hetekben az oviban már nagy készülődés, díszítés, éneklés, versmondás fokozta a gyerekek hangulatát.

A várva várt napon a gyerekek verset mondtak, gitáros kíséret mellett énekeltek. A dal betanításáért külön köszönettel tartozunk Endre Norbertnek. A Jézuska pedig a karácsonyfa alá varázsolt a gyerekeknek egy kis meglepetést is.

Az óvodai hittanos csoport pedig a templomban is szerepelhetett.


Ili néni nyugdíjas lett

Elmentél tőlünk nyugdíjas lettél, a sok munkában kicsit megöregedtél.

Emiatt igazán ne emészd magad, korodhoz képest jól tartod magad.

Ébredj reggel mikor te szeretnél, csináld azt, amiben kedved leled.

Kerted virágai örvendezzenek, kezed munkájával dicsekedjenek.

Téli napokon pihenj jókat, unokáid élvezzék a mamis napokat.

S ha ezek után marad még időd, hiányzik a zsivaj és a sok rendetlenkedő, gyere el hozzánk, mi itt leszünk.

Örömmel látunk, hisz nagyon szeretünk.


Meglepetés!

A gyerekek az óvó nénik segítségével, karácsony alkalmával meglepetés műsorral készültek és titokban ellátogattak a Tavaszváró Nyugdíjas Klubba, ahol nagy szeretettel fogadták az ovisokat.


Télapó az oviban

Idén is járt Apajon a Télapó.

Arca kedves és mosolygós, haja fehér, mint a hó.

Készültünk az oviban: verseket és dalt tanultunk, s előadtuk boldogan.

Télapóka mesélt nekünk, s készült rólunk pár fotó.

Reméljük, jövőre is eljön hozzánk, és ismét hoz majd minden jót.


Színház az egész ovi

A tavalyi sikerre való tekintettel idén ismét aktív részeseiévé válhattak a gyerekek egy színházi darabnak, melynek megvalósulását az egyesületünk finanszírozta. Ezúttal a három kismalac darabban bizonyíthatták a színészpalánták a rátermettségüket.

 


Volt egyszer egy vadnyugat


Egy hamisítatlan cowboy csapat fellépésének lehettek szemtanúi, akik eljöttek a Tavaszváró Nyugdíjas Egyesület által szervezett bálra 2011. november 12-én. A vadnyugati hangulatért, illetve a tánc betanításáért és a sok gyakorlásért Szilvi néninek, Éva néninek és Andi néninek tartozunk köszönettel.

Az alábbi gombra kattintva megtekinthető a lelkes

APAJI COWBOYOK tánca.


Csalamádét készítettünk!

A Méhecskék és a Katicák egyaránt szorgosan dolgoztak, többen el is érzékenyültek a hagyma láttán. Az apró kezek ügyesen dolgoztak, aminek meg is lett az eredménye.

A fotók az alábbi linkre kattintva érhetők el!

FOTÓK ITT!


Újra együtt...

Ildikó néni, Julis mama és Ili néni nagy örömet okoztak a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy néhány óra erejéig ellátogattak az óvodába. A Tojás Partyn a gyerekek közreműködésével készített csalamádé is megszínesítette a délelőttöt.

FOTÓK ITT!


Diószedés különleges utazással...

Az ovisok szeptember végén egy lovaskocsikázással egybekötött diószedésen vehettek részt, ami sok mosolyt csalt a kis arcokra. A gyerekek sok dióval a zsebükben és megannyi élménnyel térhettek aznap haza.

A fogathajtónknak köszönjük az utazást!


Az első edzések pillanatai

Az aerobik és az ovifoci edzések egyaránt jó hangulatban teltek, sok-sok vidám gyakorlattal fűszerezve. A gyerekek nagyon élvezték a mozgást és egymás társaságát. Ha az alábbi képek neked is meghozták a kedvet a sportoláshoz, szólj anyukádnak vagy apukádnak és gyere, mozogj velünk!

Az aerobik edzésről készült képek

 

Az ovifoci edzésen készült képek


2011 szeptember

Szőlőszüret az oviban


Szüretelnek, énekelnek,
láttál-e már ennél szebbet?
Dió, rigó, mogyoró,
musttal teli kiskancsó,
Sose láttam szebbet.

Az öregnek aszú bor jár,
gyerekeknek must csordogál.
Dió, rigó, mogyoró,
Szüretelni, jaj de jó!

Tavaly hagyományt teremtettünk az óvodában, és így a gyerekek legnagyobb örömére idén sem maradhatott el a szőlőpréselés.

Ezúton is köszönetet mondunk a Pál családnak az igen finom, édes szőlőért.

A fotók szerint a szőlőlé mindenkinek nagyon ízlett.

 


Évzáró ünnepség az óvodában


Ismét eltelt egy év és eljött az idő, hogy a nagycsoportos ovisok búcsút vegyenek az óvó néniktől, dadus néniktől, csoporttársaiktól és az óvodától. Ezúttal sajnos nem volt kegyes hozzánk az időjárás, így az évzáróműsort az udvar helyett az óvoda épületében tudtuk csak megrendezni, de ennek ellenére sem lehetett okunk panaszra, hiszen nagyon színvonalas, megható műsort láthattak a jelenlévők. Sőt aki szemfüles volt még azt is láthatta, hogy az egyik apaji illetőségű gólyánk is kíváncsian kacsingatott befelé az óvoda udvarának kerítésétől, hogy ő is láthassa mi zajlik éppen az óvodában. A hagyományoknak megfelelően a kicsik és a nagyok idén is kedves műsorral köszöntötték a búcsúzó nagycsoportosokat. A leendő kisiskolások is ügyesen előadták verseiket, Ildikó nénitől és Éva nénitől pedig minden gyermek kapott egy-egy tarisznyát emlékül. A búcsúzó Katica csoportosok egy-egy szál rózsa átadásával kedveskedtek az óvó néniknek és a dadus néniknek. Ezúton köszönjük az óvodások nevében az elhangzott köszöntő beszédeket, és a felajánlott sok-sok ajándékot, név szerint: A Tavaszváró Nyugdíjas Egyesület képviseletében Molnár Ferencné Erzsikének, Orosz Lajosné Marikának, Novák Pál polgármesternek. Majd Az Apaji Pitypang Óvoda Gyermekiért Egyesület leköszönő elnöke Gyökeresné Sándor Ildikó átadta a Pitypang plaketteket, okleveleket azoknak a szülőknek, akik éveken keresztül önzetlen munkájukkal sokat tettek az óvoda gyermekeiért és segítették az óvoda szépülését, fejlesztését. Majd ezt követően a szülői munkaközösség és a gyerekek nevében Hriazik Zsoltné Mariann fordult Ildikó nénihez, hogy háláját és köszönetét fejezze ki a sok-sok munkájáért, mely során lelkiismeretesen felkészítette az óvodai évek alatt a most búcsúzó nagycsoportosokat az iskolára. Az ünnepség méltó lezárásaképpen a gyerekek legnagyobb örömére egy Pitypang Óvoda címerével díszített tortát majszolhattak el.

A felvétel az alábbi gombra kattintva érhető el!Köszönet a pedagógusnapi ajándékért


A kedves szülők és a szülői munkaközösség soha nem felejtettétek el a pedagógusnapot. A kisvirágban, és a mellé járó köszönő szavaitokban mindig benne volt a szeretet, a köszönet az eltelt év munkájáért, fáradozásáért. De az idei meglepetés nemcsak a lelkünknek, szívünknek, de fizikailag is nagyon jól esett. A kényeztető masszázs és annak hangulata mindannyiunkra nagy hatással volt.
Ti ránk bíztátok a legdrágább kincseteket, és mi szívvel-lélekkel azon voltunk, hogy gyermekeitek testben, lélekben, tudásban gyarapodjanak. Hiába a sok év, rutin, tapasztalat, ez bizony emberpróbáló feladat! Mivel idén talán az elmúlt évekhez képest is szorosabb, jó kapcsolatunk volt, ráéreztetek arra, hogy nemcsak lelkileg, idegileg fáradunk el évvégére, hanem fizikálisan is. Ahogyan izmaink lazultak, feszültségeink oldódtak, közérzetünk javult. Igaz, hátra van még egy nehéz napunk: az évzáró! De egy eredményes évet hagyunk a hátunk mögött. A jelszavunk a régi: csak a szépre emlékezzünk!

Mindez nem jöhetett volna létre a jó ötlet és Nagy Rita okleveles masszőr nélkül (egy anyuka). Ezúton köszönjük neki is a munkáját.

Mindenkinek kívánunk a nyáron jó pihenést:


AZ APAJI PITYPAGN ÓVODA
MINDEN DOLGOZÓJA


KATICA CSOPORTOSOK FELLÉPÉSE A

III. KISTÉRSÉGI AEROBIK VERSENYEN

Ovisainknak idén is lehetősége nyílt, hogy megmutathassák ügyességüket és felléphessenek a III. Kistérségi Aerobik Versenyen. A kiscsapat már hetekkel korábban lelkesen elkezdte a felkészülést, amiben Szilvi néni volt az ovisok segítségére, amit ezúton is hálásan köszönünk neki. A gyerekek mosolyogva és persze koncentrálva léptek fel a színpadra, ahol nagy taps fogadta őket. A torna során mindenki beleadott mindent, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a zsűri döntése alapján az első korcsoport ELSŐ helyezettje a Katica csoportosok lettek. Ezúton is szívből gratulálunk az aerobikos csapatnak! További sok sikert kívánunk!

A Katica csoportosokról készült

 


GYEREKNAP AZ OVIBAN

Legszebb nap a gyereknap,
ugye te is gyerek vagy?
Szórakozni akarok,
várnak ránk a programok...


Már lement a fényes nap,
ugye te is fáradt vagy?
Annyi szépet láttam én,
a sok élmény mind enyém!

De a legnagyobb kincsem,
aminél nagyobb nincsen,
hogy szüleim szeretnek...
megmaradok gyereknek!


Az óvodában május 20-án reggel minden gyermek legnagyobb örömére kezdetét vették a gyereknapi programok, ami sok-sok meglepetést és izgalmat tartogatott a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. 9 órától interaktív színházi előadás keretében a gyerekek saját maguk vállalhattak szerepet a mesejátékokban. Jelentkező színészpalántákból nem volt hiány, így a legszerencsésebbek részt vehettek a műsorban. A közönség soraiban ülő gyerekek sem unatkoztak, egyetlen arc sem maradt mosoly nélkül. Tátott szájjal, maximális beleéléssel, hangos nevetéssel, tapsolással fejezték ki tetszésüket.
A színház műsor után kint az óvoda udvarán folytatódtak a gyereknapi programok. Miután kialakultak a csapatok elindultak állomásról állomásra, ahol egy-egy anyuka várta őket és bemutatta a gyerekeknek az elvégzendő feladatokat. Az első állomás a célba dobás volt, majd következett a gipszforma festés, ahol mindenki kedve szerint pingálhatta ki a különböző formákat. Ez a feladat olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy még az anyukák is lelkesen festették a különböző figurákat. A szomszédos asztalnál összekuszálódott kirakós elemeket illeszthettek a helyükre az ovisok. Majd néhány méter séta után a kert másik végén futóverseny zajlott. Az utolsó állomás a parkolóban várta a gyerekeket, ahol kipróbálhatták magukat egy rolleres szlalom pályán, ahol még arra is lehetőség nyílt, hogy minden ovis a saját csapattársát sétálva végig kísérhette a pályán úgy, hogy egyikük kíváncsi szemeit egy kendő takarta el. Miután minden résztvevő ügyesen teljesítette a feladatokat, szomjukat és étvágyukat csillapították a finom szörpök és az anyukák segítségével készített finomabbnál finomabb palacsinták. A gyereknapi programok végén az összes gyermek egy-egy plüss állattal és számtalan élménnyel gazdagabban térhetett haza aznap az óvodából.

A színházi előadásról készült

 

Csapatjátékokról készült

 


Anyák napja az oviban

Május 9-én délután az óvodában már izgatottan várták a gyerekek, hogy elszavalhassák az anyák napi versikéjüket. A nagynapot szorgos munka előzte meg, ügyesen megtanulták a gyerekek a verseket, dalokat, és lelkesen készítették a fotóalbumok egyedi díszítését. Először a Katica csoportosok ajándékozhatták meg édesanyjukat műsorukkal, majd a Méhecske csoportosok csaltak mosolyt és meghatódottságot az anyukák és nagymamák arcára.

A Katica csoportosok műsora:

A Méhecske csoportosok műsora:


Nyuszi ül a fűben...

A fotóalbum a képre kattintva érhető el!

A Méhecske és Katica csoportosok egytől egyig napok óta lázban égtek, mivel már nagyon várták a húsvéti nyuszi jöttét. Egy gyönyörű napsütötte délelőtt a kicsik és a nagyok tízórai előtt úgy igyekeztek közelebb csalogatni az óvodájukhoz a nyuszit, hogy hangosan énekeltek és versikéket mondtak neki. A lelkesedésnek megvolt az eredménye, hiszen a húsvéti nyuszinak mindez annyira tetszett, hogy az ovi előtti a fűben sok-sok finomságot rejtett el a kicsik és a nagyok legnagyobb örömére, így varázsolva hatalmas mosolyt az arcokra.


A leendő kisiskolások

A fotóalbum a képre kattintva érhető el!


A nagycsoportosok életében elindult egy visszafordíthatatlan folyamat. Nem is olyan régen még kissé megszeppenve a macijukat ölelgetve léptek be az óvoda kapuján. Néhány hónap múlva pedig már búcsúzó óvodásként fognak kirepülni Ildikó néni terelgető, gondoskodó szárnyai alól. Így elérkezett az idő, hogy a gyerekek és a leendő tanító nénijük egy kicsit közelebbről megismerkedhessenek egymással. Bemelegítésképpen a tornateremben az ovisok játékos matek feladatokat oldottak meg egy kis mozgással fűszerezve. Ezt követően a csoportszobában bemutatkoztak Ági néninek és minden kérdésére ügyesen válaszoltak. 'Lazításképpen' az asztaloknál a gyerekek számolási és színezési feladatokban bizonyíthatták be, hogy ők bizony igazán okos kiselsősök lesznek.


'Gyorsulási' verseny az oviban

Régi ovisok néhány x-szel a hátuk mögött visszatértek a Pitypang Óvodába, hogy egy vidám délután keretében megrendezzék az első fűnyírós gyorsulási versenyt.
Ha megvan Benned a versenyszellem, gyere és gyorsulj velünk! Jogosítvány nem szükséges!
A következő futam időpontját az óvodában található faliújságon hirdetjük majd meg.


A fotóalbum a képre kattintva érhető el.


Bolygóján egy borsót nevelt...

A fotóalbum egyetlen kattintással megtekinthető!


Az óvodai foglalkozások egyikén a gyerekek egyenként kaptak egy-egy műanyag pohárkát, amit előtte Ili néni gondosan megtöltött földdel és utána kezdődhetett a móka. A gyerekek a borsó- és babszemeket ügyesen dugdosták bele a földbe, majd a végén mindenki ráragaszthatta az óvodai jelével ellátott matricáját a pohárra. Így mindenki szemtanúja lehet annak a folyamatnak, hogy ezekből a kis magokból hogyan cseperedik majd 'szüretelhető' növény az apró kezek gondoskodásának köszönhetően.

A benti kertészkedésről készült felvétel az alábbi gombra kattintva érhető el.


PITYPANG OVISOK MÁRCIUS 15-én

A községi ünnepségen felléptek a Pitypang ovisok is. Műsorukat összefűzték az iskola műsorával, mely egy időutazás keretén belül röpítette el az ünneplő közönséget 1848. március 15-i eseményekhez. Az ovisok toborzót mutattak be, ahol a lyányok puszival búcsúztatták a bevonuló legényeket, ezzel varázsolva üde színfoltot az ünnepségre.

Klikk a képre több fotóért. .............................fotó: Nádi


Ünnepi készülődés az óvodában

MÁRCIUS 15.

'Mi apaji legények csatába indulunk,
Fájó szívvel elhagyjuk otthonunk,
Karunk erős, szívűnk bátor,
Győztesen térünk meg a csatából.'

A fotók megtekintéséhez kattints a képre.

Az ünnepséget megelőző időszak az oviban a hangolódásról szólt, amikor is a gyerekek az óvó nénikkel közösen a lányoknak krepp papírból fejdíszt, a fiúknak pedig csákót készítettek és nemzetiszínű papírzászlókat is festettek. Alkalomhoz illő dalokat, verseket és táncot is tanultak, a Kék Duna keringőt lépéseit Éva nénitől sajátíthatták el az ovisok. A fiúk legnagyobb örömére pedig egy kis makett asztalon fából készült lovakkal és katonákkal 'igazi' ütközeteket játszhattak el a gyerekek.
Az ünnepségre 2011. március 11-én került sor az oviban, ahol 11 óra előtt már gyülekeztek a szülők, hogy megtekinthessék az ovisok előadását. Az óvoda 'színpadán' a gyerekek a március 15-ei ünnepséghez méltó műsort adtak elő, ahol énekeltek, verset, szöveget mondtak, keringőztek, sőt az asszonyok 'könnyes' búcsút is vettek a csatába vonuló férjeiktől.


Télűzés az oviban


'Kivisszük a hideget,
Behozzuk a meleget,
Kivisszük a betegséget,
Behozzuk az egészséget.'


A fotók megtkintéséhez kattints a képre!

Az óvoda apraja-nagyja március 8-án hivatalosan is elűzte a telet. A gyerekek egy már-már lassan feledésbe merülő régi népszokással ismerkedhettek meg ezen a napon. Az óvó nénik és a dadus nénik segítségével kiszebábot készítettek az ovisok. Amíg a lányok szemet rajzoltak neki, addig a fiúk szalmával töltötték meg a ruháját. Az ovisok egytől egyig nagyra nyílt szemekkel figyelték, hogy hogyan is készül egy ilyen télűző, gondűző kiszebáb. A Borcsa névre hallgató bábra a gyerekek egy szalagot köthettek fel, ami egy-egy rossz emléküket, álmukat, betegségüket szimbolizált. Az óvoda épületéből kifelé igyekezve mindenki megfogta a párja kezét és séta közben a fenti versikét ismételgették. Az éneklés és mondókázás közben sor került a kiszebáb elégetésére is. A babona szerint a báb elégetése megszabadítja az embereket minden bútól és bajtól.


Farsangi mulatság az oviban

A fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Február 25-én igazi farsangi mulatság volt az ovi háza táján. A gyerekek szemmel láthatóan önfeledten szórakoztak. Ha néhány órára is, de valamennyien belebújhattak a kedvencük bőrébe, legyen az hercegnő, focista, vagy ninja. Mindegyik ovis izgatottan várta, hogy ő is sorra kerüljön és megmutassa a jelmezét a közönségnek. Persze idén sem hiányozhatott a tánc, a móka és a kacagás, no meg a sütizés sem. Igazi táncos délelőtt kerekedett itt az oviban, minden szülő ámulva nézte, hogy a gyerekek már mennyi tánclépést ismernek. Az ovisok finom süteményekkel tömhették meg a pocakjukat, kellett is az energia, hogy bírják a pörgést és a forgást. És akkor még meg sem említettük az ügyességi versenyeket. A gyerekek fánkevő, szörpivó, tejszínhab alatt meglapuló cukorkát kereső feladatokban mérhették össze a gyorsaságukat. Jövőre újból rendezünk farsangi mulatságot és Te milyen jelmezbe bújsz majd? (SzV)


Valentin napi bál
2011. február 12.

A fotók megtekintéséhez kattints a képre!


Idén ismét nagyszerűen szórakozhattunk, táncolhattunk az Apaji Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület által szervezett Valentin napi bálon. A báli műsor első fellépői a Katica csoportos ovisok voltak, akik a tűztánc elnevezésű produkciójukkal varázsolták el a közönséget. Ügyesek voltatok gyerekek! A táncot Ildikó néni tanította be a Katicáknak mindössze 1 hét leforgása alatt, amit ezúton is köszönünk neki. Majd őket követték a Táncoló talpak fergeteges műsorszáma, aki szemfüles volt, az egy-két mozdulatot el is leshetett tőlük. Ezúton is köszönjük nekik, hogy az egyesületünk bálján fellépésükkel hozzájárultak az est sikeréhez. Végül, de nem utolsósorban a műsort a szülők tánca zárta. Először mindenki azt gondolta, hogy véletlenül idekeveredett néhány munkakereső takarítónő, de aztán kiderült, hogy az otthonka alatt pom pom szurkoló anyukák bújtak meg. A hab a tortán pedig a két apuka berobbanása volt. A produkció nem jöhetett volna létre, ha nincs Bábel Brigi, akinek ezúton is köszönjük a táncórákat. A műsor után pedig egyből indulhatott a mulatozás, a zenekar boldogan teljesített minden kérést. Volt itt pörgés-forgás, vonatozás, körtánc stb. Éjfél előtt pedig - a gyerekek egyik kedvencére - a tombolahúzásra is sor került, ahol sok-sok ajándék talált gazdát magának.
Az egyesület nevében mindenkinek szeretnénk megköszönni, hogy eljöttek a Valentin napi bálra, ezzel is támogatva az óvodánkat. Továbbá köszönjük, a sok segítséget mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a bál megszervezéséhez.

Szebellédiné Czédly Viktória

A műsorról készült felvétel az alábbi gombra kattintva megtekinthető!


 

 

 

Elérhetőségeink:

Pitypang Óvoda

2345 Apaj, Óvoda u. 12.

0620/401-0386

pitypang.ovoda@apaj.hu


Az Apaji Pitypang Óvoda Gyermekeiért Egyesület

2345 Apaj, Óvoda u. 12.

pitypang.ovoda@apaj.hu

Adószám: 18716456-1-13